Barnas NM i Narvik

Publisert av Torje Kosmo Karlsen

Dato: 29. March 2022

Emil Sletteng Kosmo har øvd og øvd, og er klar til barnas NM.

På kveldstid torsdag 31. mars blir det skifest for hele familien i Narvik. Barnas NM er «NM-konkurransen» for de aller yngste. 

– Nå ble både skirennet for de minste og barnetoget avlyst under Vinterfestuka. Da er det veldig hyggelig å kunne invitere til Barnas NM i Narvik. Alle barn opp til og med 12 år kan delta, og for de minste kan gjerne mamma eller pappa gå på ski ved siden av, forteller banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge Jens-Kristian Dybwad.

Et skilekrenn som best gjennomføres på langrennsski oppe i Narvikfjellet. Det er gratis, og alle deltakerne får en flott medalje etter at de har passert målstreken. 

– Dette er en uhøytidelig «skilek-sprint», altså et skirenn der noen av partiene i løypa har elementer fra skileik. Det kan for eksempel være slalåmporter som man må manøvrere seg gjennom eller små kuler og hopp. Barnas NM gjennomføres best på langrennski, sier Dybwad. 

Løypa er omtrent 400 meter lang. Det er oppmøte ved Skiskhopen oppe i Narvikfjellet, og løypa går i området rundt barneområdet i fjellet. Barnas NM starter klokka 18.00. De yngste deltakerne får slippe til først, og så starter puljene for de eldre barna i tur og orden. Alle skiløperne må være klare i startområdet senest klokka 17.50. 

Påmelding skjer på SNN ́s nettsider og startnummer kan hentes i Sparebank 1 Nord-Norges lokaler i Kongensgate 42 onsdag 30. mars kl. 12.00 – 15.00 eller torsdag 31. mars kl. 12.00 – 15.00, eller før start oppe ved Skishopen i fjellet. 

Foto: Rune Dahl

Andre saker…

Super-G lørdag 2. april avlyst

Super-G lørdag 2. april avlyst

Dagens planlagte SG/Super-G er avlyst grunnet kraftig snøvær. Kvinner – 13:45, utgårPara – 15:00, utgårHerrer – 15:20,...

Gratulerer, Harstad!

Gratulerer, Harstad!

Vi gratulerer IF Kilkameratene og Medkila Skilag med et strålende gjennomført Norgesmesterskap i langrenn og kombinert...